Caffè Frizzo

Vignola titkos tortája

A Barozzi torta egy Modena környéki városból, Vignolából származik, nevét a környék híres reneszánsz építészéről, Jacopo (vagy Giacomo) Barozziról kapta, aki különösen a csigalépcsőiről vált híressé, de több csodálatos reneszánsz épület is született a tervei alapján, nevét Palladióé mellett említik, ha a kor építész-zsenijeiről esik szó. A receptet 1897-ben találták meg egy régi cukrászkönyvben, mégpedig… Tovább »

Nyár, zöld, illat

Nem lehet – és nem is kell – ellenállni a nyári friss gyümölcsöknek, illatozó fűszereknek… ezért a mai választás kapros-túrós pite, ami akár egy könnyű ebédnek is beillik (akkora szeletekre vágtam 🙂 ).... Tovább »

Pavlova torta

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy süteménykészítés közben gyakran marad tojásfehérje, amit természetesen vétek kidobni. Így most már szinte részévé vált állandó kínálatunknak a Pavlova-torta, amit mandulaliszttel teszünk még ízletesebbé. A roppanós és egyben lágy édesség frissen felvert tejszínhabbal és idénygyümölccsel ellenállhatatlan. Nem áll messze az olasz cukrászattól sem, mert az ottani édességboltok kirakatában… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!