Caffè Frizzo

Cipriani és a Bellini-koktél

Giuseppe Cipriani éppen kávépincér volt Velencében az 1900-as évek első felében, amikor találkozott egy amerikaival, Harry Pickeringgel, aki kölcsönkért tőle 10 ezer lírát. Cipriani adott, és barátjától három év múlva a négyszeresét kapta vissza: 40 ezer líra pont elég volt ahhoz, hogy megnyissa saját kávézóját 1931-ben, amit az amerikai tiszteletére Harry’s Barnak nevezett el. A… Tovább »

Kávésztorik – Bicerin

A Frizzo-ban is egyre közkedveltebb Bicerin Torino jellegzetes kávéja, amelyet az északi város történelmi múltra visszatekintő kávézójában is megkóstolhatunk. “Al Bicerin” 1763 óta várja a vendégeket a Piazza della Consolata-n. Piemontei nyelvjárásban az elnevezés annyit tesz, “kis pohár” (a bicchierino-ból kiindulva), mert régebben a mostaninál sokkal kisebb pohárban szolgálták fel a kávéitalt, amely nagy kedvence… Tovább »

Spritz Bianco

A “fehér spritz” úgy készül, mint narancsszínű társa, csak nem Aperol az alap, hanem száraz Martini vagy Cinzano. Citrommal, olajbogyóval, nyári estéken. És a többi évszakban is.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!