Caffè Frizzo

Hogy könnyen válassz!

Körülbelül egy hónapja elkészítettük a Frizzo új árlapját. Sok változás van a kezdetekhez képest: formailag bővebb lett, áttekinthetőbb. A kínálat tekintetében pedig megtörténtek azok a változtatások, amelyeket a nyitástól számított néhány hónap tapasztalatai indokolttá tettek. A mappa végén, hogy hűek legyünk magukhoz, olvasni lehet kávékról, italokról, Luigi Frizzóról, aki a névadónk. És akiről még nem… Tovább »

Cipriani és a Bellini-koktél

Giuseppe Cipriani éppen kávépincér volt Velencében az 1900-as évek első felében, amikor találkozott egy amerikaival, Harry Pickeringgel, aki kölcsönkért tőle 10 ezer lírát. Cipriani adott, és barátjától három év múlva a négyszeresét kapta vissza: 40 ezer líra pont elég volt ahhoz, hogy megnyissa saját kávézóját 1931-ben, amit az amerikai tiszteletére Harry’s Barnak nevezett el. A… Tovább »

Kávésztorik – Bicerin

A Frizzo-ban is egyre közkedveltebb Bicerin Torino jellegzetes kávéja, amelyet az északi város történelmi múltra visszatekintő kávézójában is megkóstolhatunk. “Al Bicerin” 1763 óta várja a vendégeket a Piazza della Consolata-n. Piemontei nyelvjárásban az elnevezés annyit tesz, “kis pohár” (a bicchierino-ból kiindulva), mert régebben a mostaninál sokkal kisebb pohárban szolgálták fel a kávéitalt, amely nagy kedvence… Tovább »

Nyár, zöld, illat

Nem lehet – és nem is kell – ellenállni a nyári friss gyümölcsöknek, illatozó fűszereknek… ezért a mai választás kapros-túrós pite, ami akár egy könnyű ebédnek is beillik (akkora szeletekre vágtam 🙂 ).... Tovább »

Pavlova torta

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy süteménykészítés közben gyakran marad tojásfehérje, amit természetesen vétek kidobni. Így most már szinte részévé vált állandó kínálatunknak a Pavlova-torta, amit mandulaliszttel teszünk még ízletesebbé. A roppanós és egyben lágy édesség frissen felvert tejszínhabbal és idénygyümölccsel ellenállhatatlan. Nem áll messze az olasz cukrászattól sem, mert az ottani édességboltok kirakatában… Tovább »

Irish coffee

Ír és nem olasz, de azért a Frizzo kínálatából nem maradhat ki ez a különlegesség. Barna cukorra főzzük le a dupla espressót, amit márkás whiskyvel turbózunk fel, mindennek a tetejére pedig frissen felvert tejszín kerül. Sós parmezános keksz illik mellé. Nem tudom eldönteni, pech vagy szerencse, hogy mindig autóval járok. 🙂 🙂... Tovább »

Napi három “hűha!” és két “mmmm…”

Beszélgettünk róla, mi a siker. Nyilván a mennyiség. A látogató, a pénz. Ezzel nem tudok vitatkozni. Vagy mégis? Nekem siker már az is, hogy megvalósítottam az álmot, amiért 12 éve elvégeztem két iskolát, és meg tudtam nyitni a kávézót. Siker, hogy – bár a könyököm megsínylette – ki tudtam rakni mozaikkal a vendégmosdót. Hogy feltettem… Tovább »

Venezia – újra és újra

A “Roba di Tiberio” című útikönyvben most kivételesen nem lesz Velencéről szó. Ezért elkészítettünk egy kis füzetkét, mindössze hatvan oldal, amelyben az elmúlt két évben begyűjtött élményeket, titkokat és érdekességeket dolgoztam fel. Esik benne szó karácsonyról, kőbe vésett patkányról, a San Marco tetején ücsörgő angyalról és össze nem illő testrészekről. 🙂 Limitált példányszámban önköltségi áron… Tovább »

Hack

A kézműves vér ott dobol az ereimben, hiába foglalkozom most mással. Így aztán a tárgyak néha veszélybe kerülnek. Most ez a festett asztalka “esett áldozatul” a pillanatnyi ötletnek, és néhány óra után máris egy assisi napilap cikkei borították a tetejét. Jó technika a dekupázs. A végeredmény tetszik. És jól megy hozzá a rusztikus bodzatea. 😀... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!