Caffè Frizzo

Vignola titkos tortája

caffe-pasticceria-gollini.jpg

A Barozzi torta egy Modena környéki városból, Vignolából származik, nevét a környék híres reneszánsz építészéről, Jacopo (vagy Giacomo) Barozziról kapta, aki különösen a csigalépcsőiről vált híressé, de több csodálatos reneszánsz épület is született a tervei alapján, nevét Palladióé mellett említik, ha a kor építész-zsenijeiről esik szó. A receptet 1897-ben találták meg egy régi cukrászkönyvben, mégpedig Eugenio Gollini feljegyzései között, aki 1886-ban alapított cukrászdát Vignolában. Leszármazottai a mai napig vezetik az üzletet a Piazza Garibaldin, a kínálat leghíresebb darabja természetesen a Barozzi, amelyet számtalan formában, még csomagolva, díszdobozba zárva is megvásárolhatunk.

pasticceria-gollini.jpg

A receptet a család sokáig hétpecsétes titokként őrizte, lehet, még mindig van valami titokzatos, csak náluk használt összetevő, amit a könnyen fellelhető receptek nem tartalmaznak. Ki tudja? Talán egyszer elmegyünk, és megkóstoljuk, nyomába tudunk-e lépni az igazi Barozzinak. 🙂 Az biztos, hogy a Frizzo süteménye is nagyon finom: kívül roppanós és töredezett, ahogy lennie kell, belül pedig krémesen lágy a sok csokitól és a kávétól. Igazi kísértés. 🙂

dscn9178_1.JPG  

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!