A Frizzo-ban is egyre közkedveltebb Bicerin Torino jellegzetes kávéja, amelyet az északi város történelmi múltra visszatekintő kávézójában is megkóstolhatunk. “Al Bicerin” 1763 óta várja a vendégeket a Piazza della Consolata-n. Piemontei nyelvjárásban az elnevezés annyit tesz, “kis pohár” (a bicchierino-ból kiindulva), mert régebben a mostaninál sokkal kisebb pohárban szolgálták fel a kávéitalt, amely nagy kedvence volt pl. Dumas-nak is, aki egyik levelében így írt: “Soha nem felejtem el a Bicerint, ezt a kiváló csokoládés, tejszínes kávét!” A nagy francia írón kívül Rousseau is szép szavakkal méltatta a Bicerint, amelyet leírása szerint Torino bármelyik jobb kávézójában meg lehetett kóstolni már az 1800-as években is.

Az 1930-ban alapított Vincenzi cég nem elégedett meg a kávéházi kóstolgatással: kínálatukban szerepel a Bicerin Originale di Gianduiotto, a világon mindenütt ismert, kávét nem tartalmazó krémlikőr, melynek alapja a gianduiotto, a híres torinói mogyorós bonbon. Piemonte tartomány mogyoróültetvényekben gazdag, így az alapanyagot nem volt nehéz beszerezni az édesség megalkotásához. A választék részét képezi még a likőrrel készített Bicerini csokoládé, és a Bicerinelli, ami egy mindössze 5 gr-os praliné. Természetesen mindezeket a termékeket már a szemnek is gyönyörűséget okozó csomagolással látta el a cég.
A Frizzo különleges ajánlata a Bicerin egy kicsit megbolondítva: az espressót 70%-os chilis csokira engedjük rá, a tetején pedig igazi felvert tejszín van és egy kis chilipor. Ellenállhatatlan! <3
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: